Απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς γύρω από την διαδικασία της Αυτοέκδοσης και τη συμβολή της δημιουργικής ομάδας του mystory

Γιατί συχνά, όλα ξεκινάν με ένα ερώτημα.

Η Αυτοέκδοση είναι η σύγχρονη και διαρκώς αναπτυσσόμενη τάση ένας συγγραφέας να χρηματοδοτεί και να αναλαμβάνει την ευθύνη το έργο του να πάρει σάρκα και οστά και να γίνει βιβλίο. Χωρίς μεσάζοντες, χωρίς να χάνει ή να παραχωρεί τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του σε τρίτους, ο ίδιος ο δημιουργός έχει την πλήρη εποπτεία και επιλέγει το πώς (από το «περιτύλιγμα» μέχρι και την προώθηση) τα κείμενά του θα αποκτήσουν υπόσταση και θα φτάσουν στα χέρια των αναγνωστών.

Η Αυτοέκδοση αναλαμβάνει να κάνει τις επιλογές αυτές πράξη. Απευθύνεται σε έμπειρους αλλά και νέους-πρωτοεμφανιζόμενους- συγγραφείς, σε bloggers, ποιητές, ερευνητές που έχουν ολοκληρώσει κάποια μελέτη, δημιουργούς παραμυθιών, φωτογράφους και σχεδιαστές που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους portfolio, ακαδημαϊκούς που επιθυμούν να εκδώσουν μια διατριβή ή ένα μεταπτυχιακό, ανθρώπους που σκέφτονται να δωρίσουν τις σημειώσεις και τα κείμενα αγαπημένων τους προσώπων σε βιβλίο…

Στο παρελθόν σπουδαίες προσωπικότητες του λόγου και της τέχνης είχαν επιλέξει την Αυτοέκδοση για να προστατέψουν και να υλοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνειρό τους. Προσωπικότητες όπως ο Όσκαρ Ουάιλντ, η Βιρτζίνια Γουλφ, ο Μαρκ Τουέιν, ο Έντγκαρ Άλαν Πόε, ο Γουόλτ Γουίτμαν, ο Ντίπακ Τσόπρα, ο Μανώλης Αναγνωστάκης και πολλοί ακόμη.

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι νέοι αλλά και έμπειροι δημιουργοί αποφασίζουν να προχωρήσουν στην Αυτοέκδοση. Λόγω οικονομικών συνθηκών, γραφειοκρατίας και έλλειψης ενδιαφέροντος από τους συμβατικούς εκδοτικούς οίκους, πολλά αξιόλογα έργα χάνονται στην πορεία, δεν βρίσκουν το ενδιαφέρον που τους αναλογεί και μένουν στην αφάνεια.

Μέσω της Αυτοέκδοσης ένας συγγραφέας αποφασίζει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα άμεσα και με τους δικούς του όρους. Με μικρό κόστος, έχοντας εξασφαλισμένη γρήγορη απόσβεση των χρημάτων του, χωρίς περιττές αναμονές, αξιολογήσεις από τρίτους και κυρίως με την καλύτερη ποιότητα και αισθητικό αποτέλεσμα.

Το MyStory αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων επιμελητών, διορθωτών, γραφιστών, τυπογράφων και εν γένει ανθρώπων του βιβλίου. Είναι η μοναδική υπηρεσία Αυτοέκδοσης στην Ελλάδα που έχει την ενεργή υποστήριξη ενός κορυφαίου εκδοτικού οίκου –των εκδόσεων Αρχέτυπο- με δεκάδες best sellers στο ενεργητικό του και συνεχή παρουσία σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Ως εκ τούτου έχουμε τον τρόπο και τα μέσα ένα βιβλίο να ακουστεί και να τραβήξει την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων μέσα από περιοδικά, sites, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πολυχώρους και βιβλιοπωλεία.

Επιπλέον (αναλογιζόμενοι τις ανάγκες της εποχής) κάθε μας εκδοτικό πακέτο εξασφαλίζει την σίγουρη απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανηθούν, παρέχοντας συγχρόνως τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τέλος, βρισκόμαστε δίπλα στον συγγραφέα από πριν την έναρξη ακόμα της εκδοτικής διαδικασίας (με συμβουλές για την κατοχύρωση και διαχείριση των κειμένων του, προτάσεις για προγράμματα επιχορήγησης και πολλά ακόμη) αλλά και μετά το πέρας αυτής (με συνεχή επικονωνία, αξιολόγηση και επαναπροώθηση της δουλειάς του).

Το γεγονός ότι το 80% των βιβλίων που δημιουργήθηκαν μέσα από το MyStory εξάντλησαν την πρώτη τους έκδοση και προχώρησαν σε επανέκδοση, είναι ενδεικτικό!

Στο MyStory αντιμετωπίζουμε κάθε εκδοτικό έργο ξεχωριστά. Κατόπιν συζήτησης και συνεννόησης με τον συγγραφέα αποφασίζουμε από κοινού τι είναι αναγκαίο και τι περιττό ή μη απαραίτητο για το έργο του.

Πέρα από την απαραίτητη γραφιστική επιμέλεια, τον σχεδιασμό πολλαπλών εξωφύλλων για να επιλέξει, τις διαφορετικές ποιότητες χαρτιού, γραμματοσειρών και ποσότητας  αντιτύπων, αναλαμβάνουμε συντακτική επιμέλεια, διόρθωση κειμένων από φιλόλογους,  δημιουργία site, διοργάνωση εκδηλώσεων, αποστολή δελτίων τύπου σε MME, επαγγελματική φωτογράφηση, τη δημιουργία αφισών και ψηφιακών banners για την καλύτερη δυνατή προώθηση και κυρίως (εφόσον ζητηθεί) μια δυναμική διανομή στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.

Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει κάποιο έργο ολοκληρωμένο. Στο MyStory μας αρέσει η επικοινωνία και η άμεση ανταλλαγή απόψεων. Οπότε το πρώτο βήμα είναι η αποστολή ενός e-mail (mystorygr@outlook.com) ή ένα τηλεφώνημα (τηλ. 6940573865, υπεύθυνος επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Σωτηρίου) για να κάνουμε μια πρώτη συζήτηση για το έργο και το καλύτερο δυνατό που μπορεί να γίνει.

Όλα τα υπόλοιπα τα μελετάμε και τα αποφασίζουμε από κοινού στην πορεία. Μέσα από μια απλή και πολύ όμορφη διαδικασία, ο δημιουργός μπαίνει στον κόσμο των εκδόσεων και μαζί προχωράμε βήμα βήμα μέχρι την τελική επιτυχία.

 

*για παραπάνω πληροφορίες, τυχόν έξτρα απορίες και προβληματισμούς, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας